Användare:Lösen:
Glömt lösenordet?
HemTrollhättans fotoklubb på FotosidanTrollhättans fotoklubb på Facebook

Arkiverat hösten 2011


Tillbaka

Äntligen finns resultatet från vårens(!!!) bildtävlingar på tema Kommunikation och Mönster att beskåda i fotoalbumet.
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att resultatet inte funnits tillgängligt förrän nu.
/ Joakim
(2011-12-19 21:43)
Vi hade en kanonkväll igår med Stig som föreläsare i porträttfotograferingens konst, räknade till 25 deltagare, så många har vi inte knött i lokalerna på väldigt länge...kul.

Inför avslutningen;

 • Uppladdning av bilder, vet nu att projektorns upplösning är 1400x1050 för den som vill anpassa till rätt storlek. Viktigast dock att det kommer in bilder alls, alltså 1-2 bilder från varje medlem skickas till webmaster@trollhattansfotoklubb.se!

 • Bildspelet från Österrikeresan; hörde att fotografer som tex Tore Hagman, Björn Röhsman och Jan von Steijern deltog på resan och har bilder med i detta bildspel.

/ Peter
(2011-12-07 21:42)
I tisdags pratade vi pratade om aktiviteterna på avslutningen den 13/12.
Ser ut så här just nu:

Bokar kvarterslokalen. Vi ordnar med fika och bildvisning. Bjuder även in fotovännerna från Fyrklövern och Bländare 8. Hoppas vi kan få god uppslutning denna kväll.

1. Conny visar bilder från årets resa till Österrike, bilder tagna av de fotografer som var med på resan.

2. För att summera fotoåret i våra fotoklubbar tänkte vi sätta ihop en visning med medlemmarnas bilder. Vore därför kul om varje medlem kunde välja ut 1-2 av sina bilder från året som gått. Bilderna skickas till: webmaster@trollhattansfotoklubb.se. Har du redan tagit bilden, skicka in den så snart du kan. Joakim samlar dessa och tar med till visningen. Vi visar bilderna på projektor. Tveka nu inte på att skicka in, ingen tävling, bara kul!

för fotoklubben
/ Peter
(2011-11-30 20:57)
Vill informera om kommande aktiviteter med fotoklubben.
15/11: Bildvisning i kvarterslokalen. Ivar & Christer visar bilder från bla höstens resa till Norska fjällvärlden, Dovre med myskoxar, Innerdalen mm. Ser fram mot en intressant kväll med god fika i halvleksvilan. Hoppas på god uppslutning! Jag bjuder också in några av våra "externa" fotobekanta. Har du någon du vill ta med så funkar det också (ännu har ingen använt ståplatserna).
22/11: Räknar med att vi klarar jobbet med färdigställandet av vår klubblokal. Premiäraktiviteten blir då en bildvisning av Fredrik. Finns säkert lite småfix att göra också. Vill också att vi diskuterar verksamheten lite, vad mer vi behöver göra i lokalen, kommande aktiviteter i programmet närtid och inför vårterminen mm. Aktiviteter för avslutningen den 13/12 behöver vi också planera upp.
29/11: En ny aktivitet med Conny Nord. Arbete i Photoshop, vi kallar det "Beauty retusch", handlar alltså om jobb med porträttbilder.
6/12: Porträttfoto med Stig Karlsson/ Studio 10:an. (Vi behöver definiera innehållet/ önskemålen lite bättre inför denna kväll)
13/12: Avslutning kvarterslokalen
För info har Håkan Olsson lite bilder utställda på Bergagården under kommande helg. För den intresserade finns lite info här.
/ Peter
(2011-11-11 08:52)
Lite info kring jobbet i lokalen
Vi bestämde i tisdags att den 22/11 ska lokalen vara klar efter renovering/ ombyggnad. Kommer förstås vara en del småfix kvar men iallafall fullt användbar igen.
Det som återstår att göra:

 • Målning av sista väggen, gör Sören på fredag förmiddag 11/11
 • Tömma skåpen, sätta upp nya hyllorna - Martin, görs under kommande helg.
 • Rensa undan och städa golvet inför målningen samt måla golvet. Fredrik, Håkan, Ola och Ivar fixar detta i början av nästa vecka.
 • Montera tillbaka eluttagen, Kurt & Sture
 • Montera upp lysrörsarmaturerna, Peter, Martin, Kurt

Vi stämmer av nästa tisdag (15/11) de fortsatta aktiviteterna. Fler frivilliga för insatser synka med ovan eller så planerar vi uppgift på tisdagskvällen.
för klubben,
Peter
(2011-11-09 21:40)
Angående utställningen.

 • Vi träffas på fredag kl 17.00 i Folkets Hus för att hänga upp bilderna. Ta med er vtg/ och material som behövs för hängningen. Jag tar med lite spik (dyckert, 2,5 ") tror det kan funka att slå in en bit och sedan trycka fast frigolitblocken på dessa.
 • Avtryck 11 håller på mellan 10-16. Vi behöver vara några st som "bemannar" vår utställning under dagen. Vi löser det på plats
 • Bilderna ska tas ned direkt efter utställningen lördag kl 16, planerar även detta på plats på lördag.

Väl mött,
Peter
(2011-11-04 07:37)
Rekommenderar att ni slår er lösa kommande tisdagskväll för att gå på bildvisning med Kenth Björk från Vargöns fotoklubb. Samling kl18.30, Kvarterslokalen som vanligt.
väl mött,
Peter
(2011-10-21 21:43)
Bildutställning på Bildens dag 5/11 Folkets Hus
Som ni väl sett på programmet finns möjlighet för klubbens medlemmar att ställa ut bilder på "Avtryck 11", bildens dag i Folkets Hus. Idag har jag träffat Stefan Bennhage som är fotograf på TTELA som arrangerar. Vi diskuterade lite vad och hur.
Det är en heldag med bildutställningar, bildspel, föreläsningar mm. Och så avgörs väl TTELAs bildtävling?, rösta på bidragen, finns åtminstone 3 klubbmedlemmar i finalen vad jag vet (Pia, Mikael och Håkan)

 • Vi får till vårt förfogande 4 st skärmar med måtten 120 x 200 cm. Varje skärm har 2 användbara sidor, 1 svart och en grå.
 • Bildmässigt finns förstås flera lösningar som vi får diskutera, dvs hur många, hur stora, nåt tema, ...
 • Bilder i format upp till A2 kan vi skriva ut på klubben. Papper kommer att finnas där
 • Det finns inga ramar att låna. För ett uniformt resultat rekommderar jag att vi gör som på tegelväggen i vintras, dvs monterar på kartong och sen frigolitklossar bakom. Väggarna är "halvmjuka" så det blir lätt att montera dit bilderna.
 • Hjälp med passepartoutskärning/ montering vid behov löser vi tillsammans
 • Bilderna ska vara klara för hängning den 3/11. Hänges den 4/11

Jag vill ha en snabb respons från alla som vill vara med. Så vi kan planera för hur vi genomför det praktiskt.
för klubben,

Peter
(2011-10-19 18:39)
Hej,
1. Vill påminna om bildvisningen med Conny Nord nästa tisdag den 27/9
Conny berättar att;
- Det blir bilder från Spanien & Italien, ett antal fristående bilder och ett bildspel med musik. Motiven hämtas från Andalusien, Sicilien och Toscana. Visningen är i kvarterslokalen, vi samlas där 18.30.
Vi i Trollhättans fotoklubb trycker på "gillaknappen" och hoppas på god uppslutning!

2. Tisdagenkvällen 20/9 ägnades åt att Conny N gick igenom Adobe camera raw framkallaren samt Lightroom med funktionerna där med oss. Vi diskuterade det fortsatta upplägget med "utbildning" i bildredigering och kom fram till att vi startar med några kvällar där vi under Connys ledning arbetar upp kvaliteten i några av våra bilder inför en utskrift, alltså ett ganska praktiskt upplägg. De första kvällarna blir 4/10, 1/11 samt 8/11. Pratade också om val av programvara, en allmän uppfattning är att Lightroom är ett val som passar de flesta fotografer och är relativt billigt 3000:- (i allafall jfr PhotoshopCS5 vill säga) Ett tips kan vara att ladda ned en provlicens för 30 dagar i Oktober så det passar bra med ovan "utbildning". Det går förstås också bra att jobba med Photoshopversionerna!

3. Se uppdaterat program nedan. Förutom punkten 2 ovan tillkommer bildvisning med Ivar & Christer, årets resa till Innerdalen/ Dovre i Norge den 15/11

För fotoklubben,
Peter
(2011-09-24 18:53)
Hej,
Rapporterar från uppstartsmötet i tisdags den 13/9.
Vi hade gemensamt uppstartsmöte med repr från Studio 10. Vi var inne hos dem då vår lokal inte är klar. Det går numera att ha öppet mellan våra lokaler på tisdagskvällarna.
Imorgon Må den 19/9 har Thn Fk arbetskväll i lokalen, välkommen alla som vill hjälpa till, det ska städas, spacklas och målas och göras görtrevligt.
På tisdag 20/9 är vi inne hos Studio 10:an igen. Conny Nord ska visa oss lite Photoshop/ Lightroom mm och vi ska försöka definiera hur vi kan genomföra utbildning på dessa, nivån på denna och vilka som är intresserade.
Se även uppdaterat program nedan. Sedan mötet har vi fått OK på att Kenth Björk (Vargöns Fk) kommer och visar bilder den 25/10!
(2011-09-18 21:24)
Hej, 1 vecka kvar till start. Se nedan ett utkast till program som vi jobbar vidare med den 13/9, Martin och Peter har satt ihop det och pratat med Studio 10. Ju kursivare texten är desto mer "preliminärt" är det. Skicka gärna in fler förslag på aktiviter, utflyktsmål mm.
I lokalen är det nu allmänt kaos. Målsättningen klar får bytas mot användbar inför säsongsstarten. Väggen är borta och det mesta "rivningsbröten" ute. Att städa ur, spackla, måla och fixa till den nya möbleringen, belysningen, "ljuddämpningen" etc lär väl ta ett tag, men vi får ta lite "extrakvällar" för detta. Det blir kanon, riktigt stort tycker vi...
Vi ses den 13/9!
(2011-09-06 21:57)


PROGRAM HÖST/VINTER 2011

Datum

Aktivitet

Kvällsvärd*

13/9 Uppstart/ Planeringskväll för höstprogrammet Peter/ Studio 10
20/9 Demokväll Photoshop inför kurs i bildbehandling
Conny Nord
29/9 Studio 10 aktivitet:
Bildvisning i kvarterslokalen Conny Nord
Studio 10
4/10 Utbildning i digital bildredigering med Conny Nord kl 18.30-20.00 så där ungefär… Fotoutflykt i närområdet. För de som inte vill jobba med bildredigering finns ju alltid möjligheten att ta en sväng och plåta, tex är Nygårds park perfekt så här års!! Conny Nord/ Studio 10
8/10 Ev lördagsutflykt, kusten föreslagen, behöver bestämmas och planeras Thn FK
11/10 Bildbedömning för Falköpings fotoklubb
Intern bildvisning medlem Y
Peter / Thn Fk
18/10 Bildbedömning för Falköpings fotoklubb forts Martin / Thn Fk
25/10 Extern bildvisning i kvarterslokalen, Kenth Björk från Vargöns Fotoklubb Sören Å / Thn Fk
1/11 Utbildning i digital bildredigering med Conny Nord, kl 18.30-20.00 så där ungefär Conny Nord/ Studio 10
5/11 Avtryck 11, medverkan Folkets Hus/ Vårgårda Natur 2011
Antagligen ska vi ställa ut bilder, ej något bestämt ännu
Stellan / Thn Fk
8/11 Utbildning i digital bildredigering med Conny Nord, kl 18.30-20.00 så där ungefär… Conny Nord/ Studio 10
15/11 Bildvisning från årets resa till Innerdalen/ Dovre i Norge Ivar & Christer/ Thn Fk
22/11 Öppet hus
Intern bildvisning Fredrik Gustafsson
Thn Fk/ Fredrik
29/11 "Beauty retusch", behandling av porträttbilder i Photoshop Conny Nord / Studio10
6/12 Porträtt/ Ljussättning.Det blir en helkväll på temat, vi behöver planera upp exakt vad med Stig i förväg Stig Karlsson / Studio 10
13/12 Avslutning/ Julfest. Eventuellt öppet hus i kvarterslokalen med inbjudna gäster Håkan Olsson
     
     
  Workshop på tema utskrifter?  
  Ska vi ha en utställning? Var och vilket tema?  
  Intern bildtävling, tema?  
  Fotoutflykt Lördag(ar), vart?  
  Besök annan fotoklubb?  

* Kvällsvärden öppnar lokalen senast kl 18.30 och stänger tidigast kl 21.00 om aktivitet pågår

Sidan senast uppdaterad 2012-01-15. Sidan har haft 2104 besökare denna månad. Totalt 127260 besökare sedan starten.