Användare:Lösen:
Glömt lösenordet?
HemTrollhättans fotoklubb på FotosidanTrollhättans fotoklubb på Facebook

Trollhttans Fotoklubb - ur arkivetTrollhttans fotoklubb logotypTrollhttans Fotoklubb - ur arkivet

Trollhttans Fotoklubb 70r

I r firar Trollhttans Fotoklubb 70-rsjubileum och detta markerar vi med en utstllning p Etage, verby kpcentrum.

Utstllningen bestr av tre delar:

Ett urval av bilder representerar klubbens frsta verksamhetsr, 1942, tagna av de tidiga medlemmarna.

Den historiska delen kompletteras med ett antal bilder p Trollhttetemat fr att visa p livet och fretagandet i vr stad under de 70 ren. Mnga av bilderna r tagna av oss sjlva, vra vnner och slktingar. Vi har ocks lnat ngra bildfiler av SAAB-museet, Innovatums bildarkiv och TTELA, och frn dessa framstllt pappers-kopiorna du ser hr.

Sist men inte minst stller vi ut ett antal av vra egna bilder, ssom vi gr dem idag, och s som det terspeglar medlemmarnas olika fotoinriktningar.

Trollhttans Fotoklubb - ur arkivetTrollhttans Fotoklubb - ur arkivetTrollhttans Fotoklubb - ur arkivet

Ur klubbens 70-riga arkiv

Infr 70-rsjubileet har vi grvt lite i arkivet efter snt som kan ge en uppfattning om vad fotoklubbsverksamheten har besttt av under de gngna 70 ren. Nedan fljer ett axplock:

Hr. Sven Ask - Vice ordfrande, Frisrmstare Nils Magnusson - Vice sekreterare, Hr. Arne Andersson - Sekreterare, Konditor Stig Ekman - Kassr, Kontorist Bertil Nilsson - Ordfrande, Kontorist Olof Krrbck - Ledamot

Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, fototvling, 26 oktober 1942Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, teckning, bl stencilTrollhttans Fotoklubb - ur arkivet, br gmmas i plnboken
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, Fred!, Fotofrbud, fotonyhet: frgnegativ, Jemtsj
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, Trollhttans Hantverksungdoms-Gille, Trollhttans Hobbyklubb
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, Tvlingsregler fr Tidningen Trollhttans och Trollhttans fotoklubbs amatrfototvling.
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, fotoutstllning  Stadshuset, arrangr Trollhttans Fotoklubb.
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, kvitto 1 st trta  Kr 11.00
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, Skulle du mot frmodan ej infinna Dig  sammantrdet ser styrelsen sig ndsakad att anlita polisen...
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet, Hrmed meddelas att Du i enlighet med 12 i stadgarna uteslutits ur Trollhttans Fotoklubb. Protokollsutdrag bifogas. Hgaktningsfullt Sekr.
12/10 1955, Herr ke Duvefors Trollhttan, paket frn Orloff Jrgensen i Lyngby
Inbjudan till fest p restaurang Minerva (lilla festvningen). Ledamternas damer och fotointresserade vnner inbjudas att deltaga. Pris: 10 kr per person. Samkvm, kseri samt diverse underhllning.
Trollhttans Fotoklubb - ur arkivet
Sidan senast uppdaterad 2012-05-11 12:00. Sidan har haft 3929 besökare denna månad. Totalt 149782 besökare sedan starten.